tisdag 30 april 2013

Får jag nått gjort?

Ja med träningen :) Jo då i och med att läkaren sa att de var okej att jag fortsätter träna i lugnt tempo så länge jag inte får besvär av det så kör jag på. Men mina pass är mycket lugnare och med lättare vikter givetvis. Körde ett styrkepass igår och ska ta 45 min på crossen idag. Har dock svårt att ta mej för att åka till gymmet. Kör mest hemma i mitt lilla gym. Blir så lätt att jag vill ta ut mej mer på gymmet så de kanske e bra att bromsa lite just nu. Längtar redan ofantligt mycket efter att kunna träna som vanligt när kroppen är återställd. Men de tar 9 månader att skapa de lilla livet och de tar 9 månader att vara på samma form med kroppen igen. Så de dröjer! Framtill dess måste jag njuta av de jag kan göra och så länge jag får göra det!

Hårda ord...

Jag har funderat en del på vilka som är mina riktiga vänner? Ja ni vet såna som verkligen finns där. Det är när man har det svårt och jobbigt som det visar sig. Vilka vill lyssna? Vilka ser till att vi ses? Vilka stöttar mig? Vilka försöker göra det lite lättare för mig i den situation jag nu befinner mig? Tyvärr har jag vänner, precis som alla har garanterat, som inte finns där i den utsträckningen... Det jobbiga är när man får insikt i det och kommer på det. Man kan vara vänner och så kan man vara vänner. Det finns olika typer av vänner. Vissa ställer jag inte alls ovanstående i relation till medans vissa gör jag det med. Vissa saker har jag kommit till insikt med sista dagarna. NI som ställer upp till hundra och bryr er vet vilka ni är och det värmer mitt hjärta!! Jag behöver er under denna tid som ligger framför mig <3

måndag 29 april 2013

Helgen

Man skulle ju kunna tro att jag har massa tid att blogga nu men inte då. Helgen har varit full upp med bra saker. Fredagen var det räkfrossa med finaste mamma och pappa. I lördags fika hos bror då han fyllt år och på kvällen kom svärmor hit på mat. I söndags tog vi äntligen den första hoj turen på 6 mil!! Underbart!! Jag tog ju mitt mc kort först när förra säsongen var slut och har vart osäker på hur kroppen skulle reagera på hoj åkande nu men de gick toppen!! Mina kläder passar dock inte men mammas gjorde de. Sen på eftermiddag i söndags var fina vänner här på grill och glass ätande. Bra helg <3

Denna dag har jag vart på jobbet och lämnat över en del uppgifter jag haft hand om. Skönt att bli av med dom. Kändes konstigt att komma dit utan att jobba. Jaja vi får se om de blir 50 % sen eller inte. Tar en dag i taget. Kvällen kommer att spenderas med mina mammor i Boulongerskogen. Ställde in morgondagens pass då det är Valborgmässoafton men då ville de ha ett pass idag istället. Så de blir det! Skit väder med blåst och regn dock men de är bara att klä sig varmt!! Nu krama på dottern en stund innan de ska lagas middag.

fredag 26 april 2013

Vecka 19+4

Tänkte börja lägga ut bilder på hur magen växer från vecka till vecka. Start idag!! :D

Nu mamma boot camp pass!! Sen tar jag helg med Mila och finaste maken!!

torsdag 25 april 2013

Ny serie!!

Nu har jag kikat klart Homeland. Så bra!! I september först kommer säsong 3 så nu får ja vänta. Började kolla på revenge idag istället. Verkar med bra!

Har städat lite här idag med men de får bli mycket vila emellan för att fixa de. Ska ta och sova en stund nu innan jag ska hämta Mila. Då är det fullt ös igen!

onsdag 24 april 2013

Ledsamt och podcast

Jag har inte riktigt fattat grejen med podcasts innan men nu har även jag fallit dit. Lyssna på denna http://bit.ly/17UeXYh om mammakroppen imorse när jag tog en promenad. Så bra!! Lyssnade även på en om amning. Mycket intressant får jag säga. Finns ju podcasts om allt möjligt.

I övrigt är ja lite less på massa skit. Läkaren sjukskrev mig i två veckor istället för tre. Blev visst fel och ska sjukskriva mig retroaktivt sista veckan när vi väl ses den 13/5. Så jag ringde försäkringskassan och informerade dom om läget. Det var lugnt. Men dessa saker startar stress hos mig. Vill inte behöva vara sjukskriven... Vissa människor upplever jag dock verkar tro att jag vill gå här hemma och skrutta. Nån gjorde mig hur som ledsen men jag försöker att inte ta åt mig. Jag vill klara av att jobba! Jag vill ha normala graviditeter! Jag vill kunna bära mitt barn ända fram till det är i skick att klara sig utanför magen! Jag vill så mycket men det känns som att vissa motarbetar en del... Ska försöka lägga fokus på det som är bra istället!!

tisdag 23 april 2013

Vila på bästa vis!!

Jag älskar min iPad mini som jag fick i födelsedagspresent. Den används flitigt. Surfar på den men tittar gärna på serier i den med. Just nu Homeland!! Sjukt bra serie som jag rekommenderar. Idag har vart en bra dag än så länge. Försökt nå försäkringskassan hela dagen men utan resultat annars fått gjort en del måste samtal på listan. Ska till jobbet på måndag för att lämna av mig lite uppdrag med. Inga sammandragningar ännu idag!! :) hoppas hoppas kuren på den bakteriella vaginosen kan hjälpa!!
Tränat lugnt med min TRX idag:
- knäböj
- tåhävningar
- Y drag
- Hög rodd
- Låg rodd
- bröstpres
- biceps
- triceps

Alla övningar 20 reps 3 varv. Mycket vila emellan seten.

Nu mer kaffe och Homeland innan Mila ska hämtas på dagis.

måndag 22 april 2013

Ljuset i tunneln?

Var hos läkaren idag. Fortsatt sjukskriven i 3 veckor med tanke på helgens kramper MEN man hittade nått med! Jo ser ni jag har en bakteriell vaginos som ska behandlas med antibiotika. Det kan påverka graviditeter negativt bland annat med för tidiga födslar. Tänk om detta kan göra att de lugnar sig sen? Då kanske kanske jag kan jobba 50%. Nu ska ja inte ropa hej än men tänk om. Var hur som skönt att komma därifrån med nått som går att behandla!! Hon kollade även på livmordertappen som är inom normal spannet. Har en på 31 mm och 30-50 mm är normalt. Så mensvärken jag känt är med andra ord ingen fara med än så länge i alla fall. Skönt! Nästa läkar tid om 3 veckor så får vi se vad som händer då. Får fortsätta träna lugnt och ta promenader men om jag får sammandragningar ska jag vila.

Träffade därefter min barnmorska och fick lyssna på hjärtljuden på den lille med :D Mys <3 Vi kommer att träffas lite tätare för att hålla koll. Känner mig mycket mer positiv till allt efter dessa besök idag!! Så nu bebis håller du dig där inne till vecka 36 minst!!

Efter helgens bravader

Blir det till att ta de totalt lugnt en dag till. Jag kände stor skillnad i magen redan när jag klev upp imorse. Misstänker att boven till alla sammandragningar igår var att jag hade för mycket att göra i lördags. Träna ute lugnt, gjorde i ordning uterummet, repade i 4 timmar och så hade vi gäster på kvällen. Ser ju själv nu att det är på tok för mycket för mig just nu. Så denna dagen kommer även den att spenderas i vila. Homeland får göra mig sällskap i soffan. Kanske vågar jag gå till affären i stillsamt tempo och köpa bananer och mjölk. Vi får se. Kl 16 i eftermiddag är det dags att träffa läkaren med. Då får vi se hur fortsättningen ska se ut. Jag är tveksam efter helgens bravader i magen att jag klarar av att jobba några 50% men vi får se. Känner mig gladare och mer avslappnad idag!

Så mys de är att känna den lille där inne. Den sparkar mycket och ofta. Livligare än vad Mila var <3 längtar efter att få gosa med den lilles fossingar!!




söndag 21 april 2013

Kusinhäng

Försökte vända dagen genom kusinhäng ute i vårsolen. Mår bättre igen! Inga sammandragningar sedan i förmiddags och massa D vitamin tankas! Roligt att se att kusinerna leker så bra nu! Tack för trevligt häng idag <3

På tok för mycket

Ja av allt. Känslor. Sammandragningar. Ilska. Maktlöshet. Ja alltihopa. Vakna imorse av att jag hade sammandragningar. Inga regelbundna men de va de där. Har en fortsatt molande värk nertill med. Ja så givetvis blir ja rädd att liten tänker titta ut på tok för tidigt... Inte bra nånstans. MEN så vet ja också att dessa saker inte behöver betyda nått alls. Molande värk är vanligt att ha under graviditet och sammandragningar är inte regelbundna. Så efter att samtalat med mamma och med underbara maken en stund känns de bättre. Dagen blir till att vila! Ska göra minsta tänkbara. Imorgon ska jag träffa specialist läkare. Ska ställa alla tusen frågor som kretsar i huvudet. Så nu blir det vila och absolut ingen träning givetvis. Skönt att få tömt tårkanalerna en stund. Denna graviditet kommer bli lång... Bara halvlek än så länge...

Känslan av att inte klara av att få normala graviditeten retar mig. Varför klarar inte min kropp av det? Man känner sig maktlös och nästan lite värdelös. Känslan av att kroppen inte räcker till infinner sig. Hoppas denna dag blir bättre än vad starten har varit.

fredag 19 april 2013

Kan detta funka?

Efter denna graviditet vill ja ju givetvis komma i form igen. Jag har nu inhandlat en belly bandit för att se om detta kan funka! :)

Tankarna surrar

Dagen igår började bra men slutade inte alls så bra. Jag har en tendens till att ibland snurra iväg med tankarna för mycket. Fick sammandragningar under kvällen och då startar tankarna. Tänk om och tänk om. Oro för sjukskrivning, oro för att bli helt sittande, oro inför att bebis kommer ut på tok för tidigt och oro för att inte kunna ta del av Mila om ja blir sittande. Ja och så spinner de på. Dumt jag vet men svårt att kunna sluta med. Känns lite bättre idag men en del mörka tankar är kvar. I vanliga fall hanterar jag svåra tankar med hård träning men de funkar ju inte nu. Måste hitta nya sätt att hantera tankarna...

onsdag 17 april 2013

Rastlöshet

Idag är nog första dagen jag känner mig uttråkad sedan sjukskrivningen. Är galet trött men rastlös, ingen bra kombo. Jag kände av en del sammandragningar förut med. Gillar vi inte! Så nu tänker jag bädda ner mig och hoppas på en bättre dag imorgon. Känner mig uppgiven och ledsen idag.... Bara att ta nya tag!!

Crosstrainer

Vår används flitigt här hemma och nu har jag kommit på att jag kan hänga upp min iPad med!! :D så nu kan ja trampa på och titta på homeland samtidigt!!

Fullt upp i solen

Gårdagen spenderades med flera timmar ute i solen. Härligt!! 18 grader stod termometern på, helt galet! En fika och ett lättare träningspass hanns med också innan det var dags för femte mamma boot camp passet. Så duktiga mammor som kör järnet. Nästa gång ska vi vara vid lekplatsen och köra då lite äldre barn måste följa med. Blir spännande också se hur de kommer att gå.

I måndags fick vi äntligen se den lille krabaten i magen :D allt såg bra ut!! Den 15/9 är beräknat datum. Spännande!! Hur ska man hinna med två små liv?



måndag 15 april 2013

Ringa är ju kul?! Eller?!

Nja inte när ett av samtalen ska gå till försäkringskassan. Jag gillar inte att behöva stå i kö i 30 min för att sen få höra att de inte kan svara på min fråga. Sedan bli vidarekopplad och stå ytterligare i kö?! Ärligt talat jag blir tokig!! Ingen idé att gnälla bara göra.

Känslan av att "svika" jobbet börjar lugna sig och jag känner stor skillnad i hur jag mår både fysiskt och psykiskt. Jag har accepterat läget och jobbet känns inte alls lika viktigt utan det viktigaste är bebisen i magen. Precis som de ska vara! Jag tänker inte fundera för mycket denna veckan på om ja ska testa att jobba 50 % eller inte utan nu ska jag bara njuta av att vila och inte ha sammandragningar. Har haft några få sammandragningar sedan jag sluta jobba men de går inte att jämföra med innan! Skönt!

Nu ska Mila till dagis och jag ska ringa dagens samtal och sen blir de en timmes yoga. I eftermiddag ska ultraljudet äntligen bli av!! Gick in i vecka 19 idag :D snart halvlek gjord!

lördag 13 april 2013

Mamma boot camp Skövde

Vilka tappra mammor som möte upp mig idag i Boulongerskogen! Trots snö och lera körde hela 7 mammor ett pass med mig! Bra jobbat! För mer info om mamma boot camp spana in oss på Facebook eller på mammabootcamp.se :D

fredag 12 april 2013

Dagens träning

Styrka för hela kroppen har körts idag. Lugnt tempo med mycket vila mellan seten och lätt vikt med fler reps. Övningarna som kördes idag var:
- marklyft med skivstång.
- höftlyft med fötterna på boll.
- tåhävningar.
- enarms rodd höger och vänster sida med hantel.
- bänkpress med hantlar, lutande bänk.
- axelpress med hantlar.
- axellyft åt sidan med hantlar.
- bicepscurl med skivstång.
- dips mot bänk.

Känner inte av några sammandragningar alls. Njuter av att kunna styrketräna i lugnt tempo. Jag mår bra av det!! Blir lugn och harmonisk!!

Nu inväntar jag kalle och Mila så blir de fredagsmys!! Men först massa vila i soffan framför homeland. Riktigt bra serie!!

Första dagen

Vad pysslade jag med första dagen på sjukskrivningen då? Jo jag dammsög huset i sakta tempo, körde en timmes yoga och sen slappade jag i soffan resten. Inga besvär av sammandragningar men en känsla av mensvärk. Men de är normalt under graviditet så ingen oro där.

Jag var arg de första dagarna denna veckan när jag insåg att jag skulle få bli hemma. Men nu har jag mer landat i det och känslan är mer en oro inför att denna lilla vill titta ut på tok för tidigt. Kommer den redan nu klarar den sig inte. Även om den väntar tills den klarar sig finns de så mycket risker. Jag har satt sökförbud på nätet kring sådana ämnen just nu då det stressar mig. Jag måste nu tänka positivt!! Tänk om ja rent av går över tiden med denna lilla krabat?

Nu är de dags att ta Mila till dagis sen väntar lite lätt styrketräning för mig!

torsdag 11 april 2013

Min träning just nu

Ja hur har jag tränat hittills under graviditeten då? Jo de första veckorna var tuffa med tanke på illamåendet men jag körde styrketräning 3 ggr per vecka och utöver det yoga och promenader. Det ser ungefär lika ut nu. Jag har fått jobba med att inte dra på för hårt utan lätta på vikterna och köra fler reps. Jag saknar mina intervaller då dessa byts ut mot promenader. Men ja vet att snart är jag där igen. Träningen har inte lett till sammandragningar ännu vilket är tur. Så länge jag tränar lugnt funkar detta bra och jag mår ju bra av det. Så så länge jag inte får några andra direktiv kör jag på i lugnt tempo och lyssnar på vad kroppen säger till mig.

I övrigt har jag kickat igång mamma boot camp i Skövde nu!! Så kul det är att få se till att mammorna svettas :) Detta funkar ypperligt för mig att sysselsätta mig med nu. Inte stressigt eller jobbigt för mig! Mammorna får jobba desto mer :)

Omvärdera tar sin tid

Har inte skrivit nått här på evigheter. Men nu har olika saker inträffat som lett till att tiden kanske finns igen. Rent av kan de vara skönt att få skriva sina tankar här. Att få sina tankar på "papper" kan ibland vara ett bra sätt för att kunna hantera saker.

Börjar från start. Jag är nu gravid i vecka 18. Efter många om och men tog det sig!! Glädjen över detta är total!! Men ser ni min kropp gillar inte att vara gravid. Började med massa illamående och kräkningar. Lergigan åts som godis för att klara av nått alls. Detta försvann runt vecka 12. 2 veckor sen var de bara total lycka!! Men sen kände jag av sammandragningar första gången i vecka 14. Detta har nu successivt stegrats så fort jag blir stressad. När jag är hemma och gör lugna saker funkar det men så snart jag blir stressad sätter dom igång. Pratade med barnmorskan i tisdags som ordinerade sjukskrivningen i 2 veckor till en början. Träffade läkare igår så nu går jag här och skrotar till den 22/4 när jag sa träffa en specialist på mvc. Får träna lugnt och ta promenader. Är inte totalt sittande utan kan röra mig! Måste njuta av det nu!

För er som inte känner mig är det så att jag är sämst på att ta det lugnt. Älskar mitt jobb och att träna och vara aktiv så detta är svårt för mig att acceptera. Hade redan räknat med att få ta de lugnt i från juni men redan nu... Innan ultraljudet?! Vi ska på ultraljudet på måndag. Men ja är också en person som landar i det mesta bara jag får grunna lite. Är livrädd för att fånen prematur bebis igen så givetvis är detta nödvändigt!! Min dotter kom redan i vecka 34 och jag hade stora besvär från vecka 27 och framåt den graviditeten. Och har man ett prematurt barn sen innan är risken större igen. Nu vill jag absolut inte bli liggande på sjukhus eller neonatal när jag har Mila här. Hade inte velat det ändå men absolut inte nu. Plus att det är många risker med för tidigt födda barn. Så nu ska jag bara försöka vara och njuta av att jag inte är sittande totalt och att jag faktiskt gör detta för att få den underbaraste lilla gåva man kan få i sitt liv!

Så jag tror allt att blåsa liv i denna blogg kan vara ett bra sätt för mig att hantera det som komma skall!!