måndag 31 maj 2010

Föräldragrupp!

Idag var det träff 2 på föräldragruppen. Vi fick se en film om förlossning, prata en massa förlossning och sen kom BVC och informerade oss om deras verksamhet. Jag tycker att det är bra med gruppen men ja får lov att erkänna att det blir en märklig stämning! Men de känns givande.

Annars flyter allt på. Magen växer å växer å mamman blir tröttare å tröttare haha. Börjar känna att allt tar emot lite. Tål inte så värst mycket stress vilket min stackars make får känna på titt som tätt. Men jag tror allt kommer blir bättre när jag väl får gå hem från jobbet å bara ta dagarna som dom kommer. Men tänk jag är redan i vecka 28 så tiden bara rusar iväg!

I helgen har vi vart på Ikea å införskaffat möbler till Pyrets rum. Ska bli så mysigt att bara få stå i rummet å se att detta är vårt barns rum! Efter detta åkte vi lite MC. Kalle har nu hämtat hem sin HD å det gick att åka med. Men jag tror att det kommer endast ta några veckor innan jag inte kommer upp på den, magen kommer att ta emot. Nopp nu ska ja kika på desperate housewives å bara mysa innan ännu en dag anländer....

måndag 24 maj 2010

Magsjuka

Japp denna hemska sjukdom drabbade mig mellan fredag å lördag. Jag trodde uppriktigt att jag skulle dö... spydde typ 8-9 gånger och hade diarre. Att vara magsjuk med en stor gravid mage kan jag kan meddela alla att det är inget man borde testa på, det var hemskt. Vi hade ju våran bröllopsdag i fredags å helvetet bröt ut precis när vi skulle sätta hos och äta den tre rätters middag vi lagt. Mindre skoj! Sen låg jag här hela lördagen när jag egentligen skulle vara på bröllop... jag tyckte fruktansvärt synd om mig själv vill ja lova. Nu mår jag bättre men är fortfarande lite små trött å det lär jag nog vara ett tag...

Idag har vi varit på föräldrar gruppen för första gången å det var en skum upplevelse. Inte negativ men bara konstig. Jag tror i alla fall att det kommer att bli bra =)

Har fikat med Åsa i 2 timmar ikväll vilket var välbehövligt! Tack vännen för att du finns!!

torsdag 20 maj 2010

Trött...

Så här känner ja mig varje morgon å varje kväll. Haha tyckte denna bild var så söt å den illustrerar verkligen hur bra som helst min känsla. Jag ligger bra i min prover å allt enligt barnmorskan så jag får nog bara stå ut med att känna mig så här!

Ibland önskar jag att jag hade så mycket mer tid för mina underbara vänner! Jag vill ses så mycket mer än vad de blir! Men det är verkligen svårt att få ihop sin tid.

onsdag 19 maj 2010

Trägård!

Känns helt underbart att äntligen ha sin egen trägård att pyssla i. Önskar jag hade mer tid till den bara... haha men på söndag blir det en hel dag. Ska åka till plantagen å inhandla lite smått och gott. Har fått några tomatplantor av mamma som jag måste plocka hit med.

Idag har vi varit å fikat hos Kalles mamma. Kalles mormor Rut från Norge är på besök så då bjöds de på hallonpaj. Blev en riktigt mysigt stund, synd att jag är så trött hela tiden bara. Känns som att jag ska somna här framför datorn nu. Får bli soffläge innan jag kryper ner i sängen. Fötterna har allt svullnat lite idag med. Kommer nog komma mer å mer såna bekymmer nu. Men än så länge har jag haft tur!

tisdag 18 maj 2010

Ett litet tillägg...

Examinatorn har redan hört av sig och meddelat att vi är godkända nu!! Jippi!! Å sen har jag faktiskt hunnit trixa ihop överklagan till försäkringskassan. Skönt!

Nu så...

Nu har jag å min kompanjon äntligen gjort de justeringar vår examinator ville att vi skulle göra. Hoppas hoppas att hon är nöjd nu. Jag hade fått en känsla av att jag aldrig skulle nå hit...men se där allt går med lite vilja! Känns skönt att endast ha en presentation kvar nu å att bara skicka in papprena om ansökan av examinationen. Sen är denna utbildning över. Så nu snart kan jag bara fokusera på mig själv å vad graviditeten har att erbjuda. Nu ska jag bara göra roliga saker resten av dagen å det första blir allt att träna en timme!

söndag 16 maj 2010

Bullar å grill!!

Igår hade vi den första riktiga grillningen med vänner här. Var så mysigt! Skönt att ha så många goda vänner som man har. De enda som saknades igår var allt Hanna å Palos. Men men ni får va me nästa gång. Denna helg har även Lela, Curtis å lille Cash varit på besök. Underbart att få träffa dig vännen!

Idag har ja städat av här lite men har nu satt mig för att softa i en timme innan ja ska till Harry, Lina å Celin på fika. Lina ska bjuda på blåbärspaj, me like! Förresten hade Saras mamma bakat massa bullar till mig som ja fick igår av Sara. SÅ snällt! Jag har ju min lilla kärlek för bullar just nu haha.

Veckan som kommer har ja lite att pyssla med allt. Uppsatsen ska bli helt klar, överklagan till försäkringskassan angående havandeskaps ersättning ska in, jobba, träna, bröllop å givetvis hinna få den där vilan ja behöver just nu. Känns trots allt som att allt kommer att hinnas med å att ja inte är så stressad över det. Nopps nu ska ja kika några avsnitt av unga mödrar!

torsdag 13 maj 2010

Sikens dag!

Idag är man ledig. Så skönt! Är inte många veckor kvar tills man är "ledig" på heltid :) Dagen har spenderats med träning å sen en tripp till Hjo å Sikens dag. Hanna, Palos, Åsa å Brage var med å de blev riktigt trevligt att vandra runt på marknaden. Nu sitter jag å funderar på om ja ska ta på mig mina nya fina gummistövlar å plocka lite maskrosor ute i trägårn...

Var kanon mysigt att få höra Pyrets hjärtslag när vi var på MVC igår!! Underbar känsla å ytterligare lycka infann sig!!

tisdag 11 maj 2010

Mötet med examinatorn!

Idag fick vi vår dom på vår uppsats. Var inte så farligt men givetvis en del att ändra. Känner att energin kring skolan bara sinar iväg just nu, har ingen ork kvar.... men men detta är det sista så nu får ja bara bita i det sura äpplet å göra det! Tänk så skönt den 4 juni när allt med skolan är klart!

Annars är ja mest väldigt väldigt trött igen. Att vara gravid har verkligen sina dalar å toppar i tröttheten. Hoppas att det blir bättre. Imorgon ska vi till MVC å träffa barnmorskan igen. Lite nervöst då vi inte varit där sedan vi var i vecka 9 å det har ju hänt en del sedan dess. Undra vad man gör exakt för nåt där imorgon. Ska allt klämma in en liten fika med Anna å Emma också. Mys! Nopps nu ska vi åka till Åsa och Brage och hjälpa dom att bära ett kylskåp.

En rad för att peppa mig själv: Bara tio veckor kvar att jobba!!

söndag 9 maj 2010

Ullared

Haft fullt upp denna helg. I fredags var Hanna å Johanna här å myste. Åt paj å snackade bara tjej prat. Blev inte så sent dock för kl 05:30 dagen efter bar det av till Ullared för shopping till i första hand lilla Pyret. Det var jag, Hanna, mamma å Torill. Det gick riktigt smärtfritt trots att det var lördag å allt. Vi var ute redan innan lunch å sen bar det av till Lager 157. Blev en kanon bra dag! Men urk så trött man var efteråt, hamnade på soffan hela lördag kväll. Blev nästan tårögd när jag väl stod å tittade på alla saker ja köpt åt Pyret...känns ännu mer verkligt vad det är som kommer att komma ut där ur magen.



Idag skulle jag ha tagit de lugnt hela dagen men som alla som känner mig vet är ja kass på det. Har städat huset, läst klart alla uppsatser inför tisdag och tvättat en massa. Är små snorig å var feberig natten som var å i morse. Nu mår ja bättre så man får väl se hur ja mår imorgon. Nopp nu ska ja äta en massa vattenmelon å bara mysa sista timmarna på denna söndag!

fredag 7 maj 2010

Blir lite galen...

Ibland kan jag undra vad karlar tänker med. Hur kommer det sig att man inte automatiskt förstår att tända lampan kl 04 bara för att man själv ska gå upp kanske inte är en toppen idé?! Att lägga fram kläder dagen innan man ska upp i ottan är inte att tänka på. Jaja Kalle har många andra goda sidor =) Men ja kommer aldrig förstå hur karlar tänker! Grillpremiär å imorgon blir det Ullared kl 05:30. Inhandla massa saker som kan tänkas behövas till lilla Pyret.

Puss å hej

Vecka 25

Börjar bli en riktig tjockis! Pyret växer å växer!

tisdag 4 maj 2010

Tisdagarna!

Nu är det inte många plugg dagar kvar. Känns sjukt skönt. Jag är klar den 4 juni. Då har äntligen den dag jag väntat på i 2 år anlänt: Jag är klar PSYKIATRISJUKSKÖTERSKA!! Jippi!! Det enda vi har kvar nu innan dess är att få examinatorns omdöme nästa tisdag, sedan ändra efter detta å sist men inte minst presentera vad vår studie har visat uppe på sjukhuset i Borås. Eller ja jag måste ha läst två uppsatser till tills nästa tisdag då vi har ett seminarie med men det känns som a peace of cake!

Idag har jag redan hunnit med att läsa en uppsats å tränat. Ikväll ska jag å älskade maken fortsätta greja i trägårn. Kalle har varit så himla duktig å satt vår häck igår. Ska bli skönt när den växt lite så att det blir lite insyns skyddat här. Tänk så mycket projekt man har att fixa med när man äger ett hus. Jag tycker det är mysigt!

måndag 3 maj 2010

Vitsippor!!

Jag bara ÄLSKAR vitsippor!! De är underbart vackra när de tar över en hel skog. Tror att denna kärlek för dessa blommor kan bero på att mormor älskade dem. Hemma hos Morfar är hela skogen full vid denna årstiden å tänk så mycket skoj vi gjort där!

Magen bara växer å växer. Har börjat förstå att ja inte riktigt orkar lika mycket nu som innan. Jag får planera min tid mer. Måste vila mer å orkar inte hålla på från morgon till kväll. Men men tänk så underbart när jag väl får hålla i vårt barn. Blir alldeles varm inombords när jag tänker på det =) Nervös med e klart hihi