lördag 28 augusti 2010

Kan detta vara räddningen?

I torsdags bestämde ja mig för att ta reda på mer kring spädbarnskolik då magen på Mila bara blir värre å värre. Jag insåg ganska snabbt att de är kolik hon har och började även hitta info om akupunktur som behandling. Kalle ringde upp Marianne som är den mest framstående inom detta. Vi fick en tid redan dagen efter på fredag morgon kl 9:00. I fredags körde vi till Stenungsund för att starta behandlingen. Marianne konstaterade precis som vi att de rör sig om kolik då Mila pricka in alla symtomen förutom att hon är lätt rapad efter måltid. Detta trodde Marianne eventuellt berodde på att hon får Minifom droppar. Vi fick förklarat för oss alla symtom, vad som händer vid kolik och hur vi kan lindra besvären. Mila fick sin första akupunktur behandling å detta gick kanon. Hon reagerade knappt. Vi ska tillbaka på måndag för ytterligare behandling å kommer sen åka 4 ggr till då hon ska få 6 behandlingar. Under denna tid ska ja utesluta en massa mat som ja sedan får återinsätta var grej för sig för att kunna ta reda på vad Mila reagerar på. Så en vecka framöver nu ska ja inte äta: mjölkprotein å sojaprodukter samt en massa mer saker. Mycket grönsaker å frukt går bort. Nästan inga kryddor m, m.

De sjuka med allt var att redan igår kväll märktes en förbättring! Mila hade bara en attack som var ohanterbar resten gick att hjälpa henne med genom att cykla med benen :) Likaså dreglade Mila saliv för första gången (kolikbarn har mindre saliv i munnen). Vi vågar inte hoppas riktigt än men tänk om det hjälper! Risken att koliken skulle eskalera inom de närmsta var troligt enligt Marianne så kan vi bromsa det förloppet är de underbart, men lyckas vi få bort de helt då är de fantastiskt!! Så nu lagar ja mat som ja kan äta den närmsta veckan. Kommer bli mycket bil åkande men de är de värt! Läste på nätet om nån som tyckte de var brutalt att sticka så småbarn med nålar men då har den personen inte träffat nåt barn med kolik. För de är mer brutalt vill ja lova!

Denna helg är syster här med. Så natten som var hade hon Mila å kom endast in när de var dags att amma. Underbart att få sova lite mer ordentligt!! Det var väl behövt sedan koliken dragit igång...

3 kommentarer:

madde sa...

men gud så spännande! har läst om detta å d har ju hjälpt en hel del småttingar.. tycker d ä kanon att ni inte bara nöjer er mä "d går över" hejja er! *KRAM*

Nattpyre/Lena Bergsten sa...

Jag håller alla mina tummar och tår för att Mila svarar bra på akupunkturen och din kostomläggning och att ni blir utvilade och glada(re) inom en snar framtid :)
Puss

Sjöstrand sa...

Ja de e kanon spännande. De verkar faktiskt ha haft effekt efter bara en behandling med!! Vi har verkligen börjat tro på de nu :) Trist bara att de ska vara tabu belagt att utföra de, vissa tycker inte om det. Men de skiter vi i för huvudsaken är att Mila mår bra å de kan inte hända nåt värre än att de inte skulle ha effekt! Ja kommer rekomendera alla som har barn med kolik att testa för de är inte skoj när ens barn har så ont.

Tack Lena! Vi måste ses snart!!