tisdag 31 augusti 2010

Sommarens sista dag?

Idag är de den siste augusti å med de innebär det att sommaren är över. Men ja har inget att klaga på, tänk vilken händelserik sommar de varit! Jag har ju fått träffa den finaste lilla människan ja någonsin träffat så de kommer nog ingen annan sommar kunna slå. Sitter i bilen på väg hem efter dagens behandling. Den gick lika bra som de andra, Mila är så duktig å gnäller knappt alls under behandlingen. Marianne trodde att det kommer räcka med behandlingen imorgon med då Mila svarat så bra på behandlingen. Om hon skulle uppvisa några magont tecken ikväll så får hon få två till nästa vecka men annars räcker det att vi har telefon kontakt. Jag kommer att få börja äta mjölkprotein på torsdag å sedan äta de i tre dagar å om Mila inte får ont av det så är hon inte överkänslig mot mjölkproteinet. Ja hoppas att hon inte är det för då måste ja fortsätta äta utan mjölkprodukter så länge ja ammar. Om ja kan äta mjölk m, m igen blir sedan nästa steg att lägga till en frukt eller grönsak dagligen för att se vad Mila tål. Allt känns fortfarande overkligt, att de skulle fungera så bra :)

måndag 30 augusti 2010

Trollen har lämnat tillbaka min Mila!

Det är helt otroligt men behandlingen verkar verkligen ha effekt!! Tre kvällar nu har inte attackerna dragit igång å Mila verkar nöjdare överlag. De som är spännande med detta är att den första förbättringen kom ju redan i fredags innan ja börjat med kosten. I fredags åt vi dessutom kräftor på kvällen, vilket inte är bra för magar. Mila har sista dagarna varit med mer, mer vaken å vill kommunicera mera. Sen har hon börjar uppskatta babygymmet mer. Hon bajsar mer sällan å har fortsatt dregla :) underbart om detta funkar!! Har ju bara fått en behandlingen så 5 återstår. Idag åker Åsa med mig då Kalle var tvungen att jobbar idag.

Jag tycker att de är synd att de fortfarande finns så många som är negativa till akupunktur mot kolik då de uppenbarligen finns barn de har god effekt på. Antar att allt som är lite främmande är farligt för folk. Men allt tyder på att många barn blir hjälpta av det. Jag tror att de är kombinationen av kostomläggning å akupunktur som kan hjälpa. Ja kommer att rekommendera detta till alla som får ett kolikbarn! Det värsta som kan hända är ju att de inte funkar.

Nu ska ja mysa me min Mila som trollen lämnat tillbaka!!

Skickat från min iPhone

lördag 28 augusti 2010

Kan detta vara räddningen?

I torsdags bestämde ja mig för att ta reda på mer kring spädbarnskolik då magen på Mila bara blir värre å värre. Jag insåg ganska snabbt att de är kolik hon har och började även hitta info om akupunktur som behandling. Kalle ringde upp Marianne som är den mest framstående inom detta. Vi fick en tid redan dagen efter på fredag morgon kl 9:00. I fredags körde vi till Stenungsund för att starta behandlingen. Marianne konstaterade precis som vi att de rör sig om kolik då Mila pricka in alla symtomen förutom att hon är lätt rapad efter måltid. Detta trodde Marianne eventuellt berodde på att hon får Minifom droppar. Vi fick förklarat för oss alla symtom, vad som händer vid kolik och hur vi kan lindra besvären. Mila fick sin första akupunktur behandling å detta gick kanon. Hon reagerade knappt. Vi ska tillbaka på måndag för ytterligare behandling å kommer sen åka 4 ggr till då hon ska få 6 behandlingar. Under denna tid ska ja utesluta en massa mat som ja sedan får återinsätta var grej för sig för att kunna ta reda på vad Mila reagerar på. Så en vecka framöver nu ska ja inte äta: mjölkprotein å sojaprodukter samt en massa mer saker. Mycket grönsaker å frukt går bort. Nästan inga kryddor m, m.

De sjuka med allt var att redan igår kväll märktes en förbättring! Mila hade bara en attack som var ohanterbar resten gick att hjälpa henne med genom att cykla med benen :) Likaså dreglade Mila saliv för första gången (kolikbarn har mindre saliv i munnen). Vi vågar inte hoppas riktigt än men tänk om det hjälper! Risken att koliken skulle eskalera inom de närmsta var troligt enligt Marianne så kan vi bromsa det förloppet är de underbart, men lyckas vi få bort de helt då är de fantastiskt!! Så nu lagar ja mat som ja kan äta den närmsta veckan. Kommer bli mycket bil åkande men de är de värt! Läste på nätet om nån som tyckte de var brutalt att sticka så småbarn med nålar men då har den personen inte träffat nåt barn med kolik. För de är mer brutalt vill ja lova!

Denna helg är syster här med. Så natten som var hade hon Mila å kom endast in när de var dags att amma. Underbart att få sova lite mer ordentligt!! Det var väl behövt sedan koliken dragit igång...

onsdag 25 augusti 2010

Godmorgon!

När man möts av detta underbara varje morgon är varenda timme med skrik å oro som bort blåst! Varenda sömnlös natt försvinner å ersätts av en stor värme i mitt bröst! I natt sov Mila i sin vagga hela natten, eller ja mellan amningstillfällena. Hon åt kl 23:00, 03:00, 06:00 å sen kl 08:00 så ja tycker vi kan sammanfatta denna natt som bra :) Ont i magen hade hon till kl 23 men sen släppte de. De kommer alltid som en bomb å slutar lika tvärt.

söndag 22 augusti 2010

Magknip...

De håller i sig å kommer varje kväll. De jobbigaste är att de gör så ont i mig att se att Mila har ont å att ja inte kan göra nåt åt det :( varje kväll är en kamp emot magknipet å ja undrar hur länge detta kommer att pågå. En månad, två månader eller någon vecka? Önskar ja visste... Nu ska ja försöka trösta min dotter...

Skickat från min iPhone

lördag 21 augusti 2010

Första festivalen!

Idag ska Mila få åka på sin första festival å få se sin pappa spela med Kaross. Ja hoppas på att orka med de då Mila ätit sjukt många gånger i natt... Ja känner mig helt slut.

Mila i sina snygga hörselkåpor som Kalle köpt till henne haha

torsdag 19 augusti 2010

Stora tjejen!

Vi var på BVC i tisdags å Mila väger nu 3710g å är 52 cm lång! Hon har vuxit otroligt mycket! Skoj skoj. Nu har hon vuxit ur sina minsta kläder. Med magen går de sådär. Har trots minifom fortfarande ont men de börjar bli hanterbart. Fick tipset igår att maten henne mer vid varje tillfälle så att magen får vila emellan mer. Får se hur detta går. Vid några tillfällen igår gick de 3 timmar mellan amningen å de e stort för oss haha. Ont i magen har hon allt haft till å från fortsatt men ja hoppas att de ska lugna sig ytterligare.

Idag har ja varit ute på en promenad med Hanna. Mila har varit pappas flicka då ja har städat. Nu kommer snart Åsa på besök, mys värre!

måndag 16 augusti 2010

Har börjat med Minifom nu då lillans mage inte blir bättre. Hon hade en bra natt men imorse börja de igen. Stackarn att ha ont! Så nu är de mycket närhet å tröstande som gäller <3

Idag har ja varit å tecknat avtal med Livingroom. Om ca en månad ska ja börja träna där! Ska bli underbart skönt att börja igen. Verkar vara ett kanon ställe att träna på med. Men fram tills dess blir de promenader. Ikväll med mamma å Zally. Nu ska ja pussa på min lilla Mila!!

lördag 14 augusti 2010

Morgon mys!!

Mys på pappas bröst <3

Kräftskiva!

Idag ska den årliga kräftskivan äga rum hemma hos mamma å pappa. Älskar det! Älskar kräftor å myset de brukar bli med familjen.

Mila har fortfarande lite magknip till å från så igår fick hon sina vitamindroppar vid lunch istället för på kvällen. Blev ingen större skillnad å magknipet infann sig vid 21 tiden å höll igång i några timmar. Kan konstatera att man ändrat värderingarna kring sin sömn sen Mila kom till oss. Nu kan man tänka att å ja fick 3 timmars sammanhängande sömn! Å så bra! Haha innan hade ja tänkt ja har inte fått sova nåt alls i natt...

Igår hade vi massa mys besök av vänner å idag ska äntligen Anna å Ollie komma :) nu ska ja snusa på min lilla goding!

Skickat från min iPhone

torsdag 12 augusti 2010

Test att blogga från min mail!

Skickat från min iPhone

Tiden bara rusar


Jag har verkligen inte hunnit sitta här å skriva, eller ja har helt enkelt prioriterat min dotter före detta. Dagarna flyter på här å består i att amma, byta blöja, mysa å ha besök. Mila växer å frodas och vägde förra fredagen, den 6/8, 3085 gram och var 50 cm lång. Jag tror att hon nu har gått upp ytterligare. Hon äter å äter. Nätterna funkar hyfsat men Mila äter varannan timme så jag har lite av en trött huva på mig mest hela tiden haha men de e det värt. Amningen funkar bra, den ena bröstvårtan har trasslat lite med sår å så men det verkar ha börjat rätta sig till. Måste säga att jag uppskattar att kunna amma!

Mila har haft lite magknip med men vi tror att det börjat lugna sig. Hon får nu Sempers magdroppar. Det enda ja oroar mig för nu är att hon på söndag, när hon är en månad gammal, ska börja med Niferex droppar... järn är ju inte så snällt mot magen. Detta ska hon äta i 6 månader å likaså Protovit droppar (istället för AD droppar) då hon är för tidigt född.

Annars målar Kalle huset medans ja har hand om vår dotter. Jädra skit väder dock så de blir målat typ varannan dag här. Vi vill bara bli klara med skiten nu! Kalle är i alla fall hemma tills mitten av september =) Underbart mysigt att kunna vara hemma hela familjen!