lördag 28 april 2012

Å så spännande!!

Japp detta band skulle jag vart och kikat på igår men då lillan är fortsatt sjuk så valde jag att stanna hemma. Tänk så man ändras i och med sin föräldraroll. Nu kändes det inte ens som någon uppoffring utan bara helt givet! Jag vill att min dotter alltid ska kunna känna att jag finns där i vått och torrt. Hon har ingen feber nu men är rosslig och hostar. Väser riktigt i stackarens bröst. 

Dagen idag har vi spenderat med att vara ute 2 timmar. Helt underbart väder här imorse så vi gick ut direkt. Mila gick säkert själv i en halvtimme och sen ville hon åka i sin vagn. Då passade jag på och tog en långpromenad. Skönt! Efter detta blev det häng hos mamma å pappa med bror och söta Molly. Sen åkte jag och Kalle och kikade och beställde hoj till mig =D Äntligen! En Kawasaki er6n blir det.

Jag vill ha en svart men de fanns inte inne just nu så de skulle kika upp detta till på måndag så får vi besked då. De trodde de skulle ordna det! Fanns två vita men vit vill jag inte ha =P Så förhoppningsvis får jag hojen nästa vecka!! Så spännande detta ska bli!! Lite nervös helt klart hihi. 

Har hunnit att städa av lite här hemma med nu. Snart bär det av ner till mamma å pappa igen som vill bjuda på middag. Vi skulle egentligen träffat Bboy och Sherin idag men då Mila är fortsatt krasslig tar vi det imorgon istället. Nä nu ska ja dricka en stor kopp grönt te och drömma att jag kör hoj!! På MIN hoj!! =D


fredag 27 april 2012

Gårdagens mat

Frukost: Havregrynsgröt med päron på. Proteinmjölk på. Ett ägg och en knäckemacka. Omega 3 kapslar. Kaffe.
Mellis 1: En proteinshake med en proteinbar efter träningen.
Lunch: Köttfärsfylld biff tomat, fullkornspasta och Morot/persilja/röd lök sallad. Kaffe.
Mellis 2: 1 kikärtsboll och en pepparkaksboll (Lagade dessa under dagen, pepparkaksbollen slog den andra med hästlängder). 1/2 grönt äpple, lite kanel och 100 g keso. Kaffe. 
Middag: Blomkålsplättar, vitabönor/gröna oliver i tomatsås och rivna morötter. En kiwi. 
Kvällis: Ost 10% fett 40 g, 1 fikon, 1/2 grönt äpple och 10 g sötmandel. En kopp grönt te. En riktig favorit mellis just nu =D

Mmmmm finns så mycket god mat! Ikväll blir det kycklingfile i ugn!!

Backen

Kan se väldigt liten och löjlig ut men när man ska springa som en toka upp och ner i den blir den skita stor haha. Morgonen spenderades med backintervaller och spurtar. Härligt befriande känsla infann sig! :) Solen tittade allt fram en stund med! Nöjd som få!!

Nu sover lillan och jag slappar i soffan. Snart kommer fönsterputsarna. Skönt att snart kunna se ut igen :P Vet inte ännu hur kvällen blir, milas nästa temp ger svaret på det. Om lite feber kommer farmor hit och är med mila medans ja åker in och tittar på mustasch, om mycket feber blir ja hemma helt och om feberfri ska mila få åka med till min morfar med mamma :D hur de än blir de så blir de bra!!




torsdag 26 april 2012

Badankor är rock'n roll!!

Mila är fortsatt riktigt dålig. Feber ligger nu på 39.2. Natten var hemsk å hon var ledsen gånger flera. Jag är restriktiv med att ge Alvedon i onödan. Gav inatt men nu på dagen har hon vart utan. Tror inte att för mycket medicin är bra. Just nu är hon glad i alla fall för hon badar :D hennes badankor får henne alltid på bra humör!

Jag har passat på att köra styrketräning plus ett lågintensivt cardio pass när hon sov förut. Skulle egentligen kört backintervaller idag men vem vill gå ut i detta skitväder?! Ja bytte helt enkelt dagar på passen och hoppas på sol imorgon vid ca halv sju på morgonen. Ikväll blir de yoga! Stel som en filbunke. Två nya bollar har jag lagat med. De med kikärter blev sådär men pepparkaks bollarna är nya favoriter!!

Ser ut som att ja får hoppa mustasch spelningen imorgon. Om mila är sjuk lämnar ja inte bort henne utan vill finnas där för henne! Vi får se imorgon helt enkelt.


onsdag 25 april 2012

Gårdagens mat

Frukost: havregrynsgröt med ett ägg i. Jordgubbar, apelsin, solrosfrön och mjölk på. 1 ägg på ett sesamknäckebröd. Kaffe. Grönt te.
Mellis 1: Päronsallad med babyspenat, röd paprika, ost 10% fett, valnötter, päron och balsamico på. Kaffe
Lunch: Rotsaker i ugn med rökt lax och senapsvitkål. 1 kiwi. Grönt te.
Mellis 2: Keso, apelsin och nötter. En knäckemacka med bregott på. Kaffe.
Middag: Stekt kolja med rödbetor i ugn. Haricots verts. Sås på gräddfil och kapris.
Efter träning/Mellis 3: Keso, laktosfri yoghurt, lite russin, hemmagjord musli, 1/4 granatäpple, 5 st vindruvor.

Jag var helt tok hungrig igår! Har PMS from hell just nu. Men jag håller mig ändå inom ramarna tycker jag. Mina portioner är STORA. Alltid är dom det haha.

Idag är det vab med lillan. Hon har sovit urkass och hade feber imorse så vi blir hemma både idag och imorgon. Kalle kommer hem och tar henne i eftermiddag i alla fall för jag har ett möte på jobbet jag måste gå på. Eller jag egentligen hade jag behövt jobba imorgon oxå men åker jag in i eftermiddag får jag lämna över papprena till en annan. Inget att göra nåt åt! Kalle hade viktiga saker imorgon med och då är det trots allt så att vi förlorar minst ekonomiskt på att jag är hemma. Lillan missar avslutet på bybysimmet idag med =( Så nu har jag endast en eftermiddag kvar att jobba sen blir jag ledig till nästa onsdag! Nu ska jag ta och köra mitt pass. Kom absolut inte upp när kl ringde imorse efter denna hemska, läs vakna, natt.

tisdag 24 april 2012

Kan man överdosera?

Jag kan man överdosera grönt te?! Det är så gott och jag har svårt att begränsa intaget haha. Träningen idag blev ikväll då jag var rädd för att bli sjuk imorse. Men vilken tur att känslan försvann under dagen så att jag kunde köra på =D Gillar inte kvällsträning egentligen men det gick toppen bra!

Nu blir de desperate housewives och sen ska jag sluta mina blå för jag är så trött. Bara två dagar kvar att arbeta sen ledig i fem =D

söndag 22 april 2012

Vitsippor i mitt hjärta!


Jag älskar vitsippor. De är så otroligt vackert när det är helt vitt i skogen. Plockade med mig några hem idag när jag gick min powerWalk på en timme. Dagen har spenderats med bara familjen mys. Underbart <3 helgen har i övrigt inneburit städ, kalas och mys med fina Totta å hennes pöjk!! Nu lite mer mys innan de är dags att stämpla ut för denna helgen.

Kolhydrater och nya utmaningar!

Detta är ett hett ämne inom hälsokost. Vissa menar på att vi inte alls ska äta dessa utan klarar oss helt utan, vissa menar att långsamma kolhydrater är okej och andra menar att man ska äta mycket kolhydrater. Jag lever efter a la Olga style. Jag äter kolhydrater men vid rätt tillfällen och väljer rätt kolhydrater. Jag äter inte vetemjöl, potatis och pasta. Eller ja jag kan äta en potatis men den ska vara kall och jag kan äta fullkorns pasta men bara vissa dagar. Jag äter kolhydrater till frukost och till lunch. Ibland äter jag det till middag med men inte alltid. Sen är detta inte hela sanningen heller för frukt och grönt innehåller med kolhydrater och detta äter jag middag och kväll med. Haha detta ämne är invecklat =D Jag tror att man lär sig vad ens kropp svarar bäst på och att man får testa sig fram.



Har funderat och funderat. Träningen flyter på bra med hjälp av Olga, likaså kosten vad vill jag utmana mig själv med då? Jo tre saker ska jag nu jobba med:

1. Dra ner på kaffet till 3 koppar om dagen. Dricka mer grönt te.
2. Dra ner på sötningsmedel. Med detta menar jag att i proteinpulver är det alltid sötningsmedel vilket jag tror är negativt för kroppen. Jag ska i första hand välja mat (kesella, keso, ost m,m.), gör detta redan men ska finslipa på detta ännu mer. Sen ska jag när jag använder proteinpulver endast använda holistic som är utan sötningsmedel. Jag kommer att söta med Stevia (ett naturligt sötningsmedel, kommer från en växt) när jag önskar extra sötma.
3. Jag ska välja bättre fria mål. Inget godis alls då de innehåller massa konstiga ämnen. Jag ska istället baka från grunden eller välja t.ex. 70 % choklad.

Jag kommer att starta med detta från och med imorgon. Första utvärderingen om en vecka så får vi se hur det gått =D

fredag 20 april 2012

Mina fria måltider

Jag har ju 3 st fria mål i veckan när ja kör enligt Olga. Med detta innebär inte att jag kan äta precis hur mkt ja vill i tre måltider utan t.ex. En glas vin, lite efterrätt och pasta till maten. Där är dom 3 slut. Ibörjan hade jag svårt att hålla dessa men nu blir de snarare åt andra hållet. Jag gillar det jag äter så jag har nästan svårt att komma på vad jag ska ta som fritt haha. Denna helg sparar jag i alla fall alla till imorgon för då ska vi på kalas plus att fina Totta å Niklas kommer hit! Nu mer mys i soffan och min nyttiga chokladmousse och en kopp grönt te! <3

torsdag 19 april 2012

Idag kl 14:40 slutade ditt hjärta att slå. Saknad är total. Jag har två gånger i mitt liv nu sagt farväl till dig. Första gången var när jag inte längre kunde ha dig kvar hos mig. Jag kommer så väl ihåg hur ledsen jag var. Dina tassar som inte längre gick efter mig överallt. Men jag visstea att du hade det bra i ditt nya hem. Jag kunde träffa dig, och träffade dig, men nu går inte det. Andra gången jag fick säga farväl i tisdags. Denna gången blev sorgen än mer intensiv.

Du har gett mig massor. Tänk alla gånger du torkat mina tårar när jag vart ledsen, tänk alla de gånger du fått mig att skratta av all dina busiga små trix och tänk alla gånger du gett mig så mycket mys. Alla nätter när vi sovit nära nära och alla gånger vi myst i soffan. Alla gånger vi varit ute på äevntyr. Tack Noomi! Du gjorde mig stark när jag var svag, du gjorde så att jag vågade vara själv i en lägenhet. Noomi bus du förgyllde en stor del av mitt liv! Jag kommer aldrig glömma dig och du har en speciell plats hos mig i mitt hjärta! OCH tack Dalle och Eve för att ni hjälpte mig att förgylla Noomis liv. Ni har varit bäst! Noomi kunde inte fått ett bättre hem!





Älskar dig för alltid gumman! Sov gott <3

tisdag 17 april 2012

Mycket tankar

Idag är ingen bra dag. Ett väldigt jobbigt farväl har ägt rum och nu kryper jag långt in under min lilla gråa sten en stund... Älskade Noomi!! Du har gett mig så mycket!! Tack för att du förgyllt så många år och tack för den glädje du skänkt!! Värmde mitt hjärta att jag kunde ge dig glädje en stund idag... <3 nu är de bara att invänta samtalet jag inte vill ha...


Test

Kunde inte blogga härifrån igår. Funkar det nu mån tro? Ny uppdatering på telefonen kan ställa till det :D

söndag 15 april 2012

Mera funderingar


Nu har vi vart hos Lina och Harry och fikat. Mys som alltid <3 Barna leker bra med!! Tycker massor om er!! Ni betyder mycket i vårt liv! Vi pratade en del om när Harry tog mc körkort och nu började en ny tanke spira hos mig och Kalle. Jag har ju hela tiden önskat en hoj som är lätt att lära sig köra hoj på medans Kalle har tänkt i lite andra banor MEN nu så! Denna variant av hoj ska tydligen vara lätt att köra och kostar ju inte en förmögenhet. Innan har Kalles oro vart att man ska kunna få sålt hojen sen med, då jag troligen kommer önska mig en HD till sist, men denna tror även Kalle att den ska kunna vara hyfsat lätt att få såld om jag vill byta senare. Tycker att den är riktigt tjusig och vill nog helst ha en svart. Finns i massa konstiga färger med men där går gränsen haha. Så nu får vi se vad det blir. Mycket funderingar nu! =D

Sen har jag även en fråga till er alla läsare. Vad ska jag göra hos frisören om 2 veckor? Ska jag färga det annorlunda? Hur ska jag klippa mig? I vanlig ordning börjar jag ledsna :P

Kanske nåt sånt här? Vill att det ska vara lättskött med och vill inte hålla på och använda platt tång och så!

Mc Körkort

Nu är det bara syn intyget som ska fixas och det ska jag göra imorgon på lunch har jag tänkt sen är alla delar inne för att jag ska kunna få körkorts tillstånd att få övningsköra Mc med Kalle =D Jag har bestämt mig för att ta mitt Mc kökort. Planen ser ut som att denna sommar övningsköra med Kalle, för att ens klara av att hantera hojen, nästa sommar ska körkortet tas. Vi letar just nu hoj till mig med. Vi har än så länge lite delade meningar i vad det ska vara för prisklass på hojen men denna är vi inne lite på bägge två!

Harley Davidsson VROD

Vi får se men den är intressant. Så i 30 års present kommer jag att önska bidrag till mitt Mc körkort, då det inte är billigt att ta det. Men det är nu eller aldrig och ska ja "bara" åka med är risken att jag tröttnar ganska snabbt... =D


Veckans träning

Japp det näst sista passet klarades av imorses. Blev en timme på crossen med lågintensivt. Hade tänkt ta en promenad ute men det regnade så crossen frick det bli.

Veckan som gått har det sett ut så här:

Måndag: Ben, cirkelpass upplägg med 2 st cirklar.
Tisdag: Bröst, triceps och mage. 2 st cirklar. Yogapass på kvällen.
Onsdag: Rygg, biceps och mage. 2 st cirklar.
Torsdag: Ben. Backintervaller plus spurtar.
Fredag:  Axlar och mage. 2 st cirklar.
Lördag: Vila. Vi tog en lugn cykeltur på 30 min i det fina vädret! =D
Söndag: 1 h lågintensivt på crossen. Yogapass på kvällen.

Nästa vecka kommer att se likadant ut =D Idag ska vi till Lina med familj och mysa!!

fredag 13 april 2012

Axlar



Ja det är helt klart min svagaste muskelgrupp. Uscha så svag jag är!! Men då får jag helt enkelt satsa på att bli starkare i dom! Jag har även upptäckt att jag är sne i kroppen med. Ena axel är högre än den andre. Ska kika upp så att detta inte skapar problem för mig. Kanske behov av en naprapat eller sjukgymnast? Nån som kan nått om sånt? Jag har i alla fall kört axel pass imorses. Cirkel upplägg som alla andra pass är just nu med. Sjukt jobbigt men skoj! Och jag ska absolut bli starkare i mina axlar!! Bara att jobba på med detta =D

Idag ska jag och Mila ta och packa in oss i bilen och bege oss till Lela med barnen!! Skoj värre då det alltid blir för länge innan vi ses. Helgen är bokad med lite smått och gott men med en hel del ledigt och slapp med. Skönt!

torsdag 12 april 2012

Små guldkorn i livet!

Just nu finns det ganska många små saker som gör att jag gillar mitt liv. Givetvis min underbara familj och mina vänner men också andra saker. Har en del skoj att se framemot! Kommer att som tidigare nämnt att gå en KB workshop i maj. Jag har nu anmält mig för att bli MammaBootCamp instruktör med. Den 18/8 kommer denna gå av stapeln! Sen går inga mammor i Skövde säkert längre =D Känns helt fantastiskt att få ta del av den kunskapen och få dela med sig till andra mammor av detta koncept. Längtar!!


Dagen har bjudit på massa plugg i DBT men också ett backintervall pass. Det var riktigt skoj att få springa av sig ute och i vanlig ordning var passet tungt =D Efter backintervallerna ingick det att spurta 100 m ett gäng gånger. Så kul det var!! Var evigheter sen jag sprang snabbt men de var hur kul som helst!! Var riktigt duktig på detta när jag var yngre men jag har inte sprungit alls på många år. Nu ska jag ta mina skakiga ben och gå och hämta min underbara dotter <3 Nu tar jag helg!!

Schema ändringar!

Japp allt raserades imorses haha eller nja men ja fick jobba flexibelt i huvudet. Kl 05:30 ringde kl för att ja skulle åka på handledning i DBT i Värnamo idag men icke sa Nicke. Kl 06:20 ringde en kollega och informerade om att handledaren blitt magsjuk så de e inställt idag. Först kände ja att fasiken då, missat morgonträning och gått upp tidigt helt i onödan. MEN nu har ja tänkt om :D bara att gilla läget. Nu kan ja ju träna och hinna fika me tjejerna idag! Så nu blir de in till jobbet och plugga DBT hela dagen istället å sen lite backintervaller a la Olga å sen kanske fika med tjejerna. En bra dag med andra ord!!

måndag 9 april 2012

300 utfall!

Toppen dag har de vart. Imorse bakade jag äpplemuffins och gjorde musli. Sen körde jag styrka ben. Olga kan hon! Haha ett pass med två cirklar. Den sista cirkeln var 300 utfall!! Jobbigt värre och rumpan känns fortfarande skakig haha. Gött imorgon misstänker ja. MEN de gick :D

Eftermiddagen har spenderats på Stellas Lekland med kusinerna å Sara. Riktigt mys va de å Mila gilla bollarna mest! Nu är jag helt slut och ska ladda i soffan inför träning imorgon bitti å sen jobb....


söndag 8 april 2012

Påskdagen

Ska spenderas med middag hos mamma å pappa. Lammstek! Mumma! Påsken har förflutit på bra. Vi har hunnit umgås med vänner å lekt massvis med mila. Hon bygger nu med lego långa stunder, lagar mat på sin spis och leker med ett baseball trä haha.

Åt lite godis och efterrätt igår. Har druckit ett glas rödvin tre dagar på raken nu. Men magen har ballat ur totalt idag. Magkatarr from hell! Så idag ska ja äta min vanliga mat fullt ut. Inga mer utsvävningar, de är inte värt att få ont i magen. Tänk så snabbt magen vänjer dig vid bra mat. En tanke har börjar gro med om att dra ner på kaffet, vi får se vart de landar. Nä nu en kopp te och sons of anarchy innan de dags att bege sig till mamma å pappa.




torsdag 5 april 2012

Att regga eller inte?

Idag har jag funderat kring om jag ska pausa att regga allt jag äter i min app på telefonen under påsk eller inte. MEN jag har bestämt att jag ska släppa på de dessa dagar. Kör igång på tisdag igen med att regga. Jag har reggat allt jag äter, förutom mina 3 fria varje vecka, ett tag. Startade med detta när jag drog igång med Olga i 10/1 men känner nu att det kan vara skönt att inte göra det i ett par dagar =D Detta med kosten är viktigt då det är 80 % kosten som gäller om man vill ha resultat. Att bygga muskler är inte lätt sannerligen. Måste se till att ligga bra i kcal för att kunna bygga. Jag ligger på ca 2150 Kcal per dag och detta funkar bra för mig då jag inte går ner i vikt då. Jag kan till och med vissa dagar ligga upp emot 2500 Kcal utan problem. Jag äter mycket vill tilläggas men rätt saker! Mycket protein, fett och lite mindre kolhydrater. Äter efter LCHQ kan man nog säga men det är inte det jag kallar det. Jag äter efter Olgas upplägg och det påminner om LCHQ men hon har kört det innan det kom ett namn på det. Men det är mitt mål och jag älskar kost och träning! Nu ska ja njuta av helgen, som tidigare nämnt ska jag göra bra val men unna mig det jag känner att jag vill äta. Ett glas rött till middagen som ikväll blir squashgratäng.

Påskledighet plus en dag

Japp idag blidde det Vab med lillan. Herr feber har tagit och hälsat på. Kan ju knappt klaga egentligen för nu blir de inget jobb förrän på tisdag nästa vecka. Denna dag får spenderas med att kurera lillan och så ska jag baka en del hälsofika och bröd till mig inför påsken. Målet med kosten blir att hålla mig till mina 3 st fria mål. Inga utsvävningar här inte! Jag tycker trots allt detta med kosten verkligen har fallit på plats. Jag är inte sugen på onyttigheter. Jag har mina godsaker jag får äta. Försöker alltid tänka på allt gott jag faktiskt får äta och låter bli att tänka på det jag inte får äta. Eller ja får och får, jag får men vill inte! Har sett mig omkring och insett att många andra verkar ha stora problem med balansen i detta. Sen har en tanke på att tävla i fitness någon gång i livet börjat etsa sig fast i huvudet och då blir det ännu striktare men jag tror verkligen jag skulle tycka det var kul att testa! =D En sak till som kretsat i mitt huvud sista dagarna är hur laddat mat är. Om jag säger nej tack mår andra dåligt över det ibland MEN jag måste ju få lov att göra det som är bäst för mig?! Eller? Jag vill äta onyttiga saker ibland med och gör det MEN inte varje dag eller ens varje vecka. Jag vill inte sitta med dåligt samvete av att jag äter något gott utan när jag gör det ska det vara mitt egna val och jag ska njuta av det valet. Att andra gör på sitt sätt stör inte mig så jag hoppas att andra kan respektera mina val. Broccoli så gott!!



Nytt träningsupplägg drar igång på måndag! Yey så skoj! Nu blir det 6 dagar i veckan med träning. Gött!! Varje gång jag ska få nytt pass av Olga är jag på hel spänn med vad hon nu hittat på =D kommer att fortsätta med pt online fortsättning typ 2 ett bra tag nu för jag vill få inspirationen och motivationen av forumet mammafitness samt träningsuppläggen av Olga. Denna pt online form innebär träningsupplägg var fjärde vecka och feedback 1 ggr/vecka. Sen får man vara kvar på forumet med och allt detta för ynka 300 kr per månad. Värt varenda krona! Extra mycket nu när jag står utan gym!

Denna vecka är det bara ett styrkepass, 1 h powerwalk och intervaller kvar nu. I morses var det yoga och när lillan vilar sen ska intervallerna brännas av. I love it!!

söndag 1 april 2012

Bröllop!

Igår gifte sig lena å Johan! En helt fantastiskt kväll blev de. God mat och massa trevligt umgänge me fina vänner! Mår helt okej idag med. Bara lite trött men inte mer :D

Nu har ja verkligen "syndat" kostmässigt så denna veckan blir de strikt hålla sig till bra saker. Inga utsvävningar alls. Nöjd ändå me hur jag skött de men jag känner i kroppen att jag blir plufsig. Träningen denna vecka har flutit på precis som planerat så nu ska jag denna vecka ge lite lite till för att få bra resultat! Nytt upplägg från Olga kommer dra igång nästa vecka med. Spännande! Nu ska ja avnjuta en proteinlatte framför Pippi på rymmen!